Who’s afraid of Charlie Stevens?

Romana Vrede, CLUB GEWALT, Huub Laurens, Bram Jansen, Ryan Djojokarso en Nina Aalders maakten in 2016 een levend kunstwerk over en met Charlie Stevens. Charlie Stevens, de zoon van initiatiefnemer van Who’s afraid of Charlie Stevens, Romana Vrede, is een jongen van 13 jaar met autisme en een verstandelijke beperking. Hij is non-verbaal en is gediagnosticeerd als extreem zwakzinnig.

In juli 2016 speelde de voorstelling in het tijdelijke Nolettheater in Schiedam. Begin 2017 stond de voorstelling in samenwerking met Het Nationaal Theater twee weken voor een volle zaal in Den Haag. Over een nieuwe herneming wordt nagedacht. Houdt de website of de facebookpagina in de gaten voor nieuws, of neem een abonnement op onze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief.

Inspirator: Charlie Stevens // Idee en concept: Romana Vrede // Spel: Romana Vrede, Dook van Dijck, Suzanne Kipping / Loulou Hameleers, Robbert Klein, Gerty Van der Perre // Regie: Bram Jansen // Dramaturgie: Nina Aalders // Choreografie: Ryan Djojokarso // Muziek: CLUB GEWALT // Video: Huub Laurens // Techniek & licht: Joris van Oosterhout // Producent: Stichting I Come In Peace // Productie:  Lique van Gerven // Zakelijke leiding: Petter van Raalte


Sponsors die de ontwikkeling en het spelen van deze voorstelling mogelijk maakten
VSBfonds
Gemeente Rotterdam
CBK Rotterdam
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o
Prins Bernhard Cultuurfonds
Strand Links
Stichting De Gouvernestraat
Gemeente Den Haag

Partners
Theater aan het Spui
Nationaal Toneel
Nolet Loodsen
In 2017 werd de voorstelling door Code Culturele Diversiteit gekozen als een van de voorbeeldprojecten voor diversiteit.